Resepi Udang Bersalut Oats
Bahan-bahan :
10 ekor udang bersaiz L (dibersihkan)
2-3 sudu makan tepung goreng KFC atau tepung goreng serbaguna
Sedikit air atau 2 biji telur yang sudah digaul (guna air sahaja)
2 tangkai daun kari
Oats secukupnya
Minyak dan mentega untuk goreng terendam (campur kedua-duanya)
Cara-cara : 1- Satukan udang bersama tepung goreng, daun kari dan air secukupnya. Gaul-gaulkan.
2- Kemudian salutkan dengan oats. Sejukkan sebentar di dalam peti sejuk selama 15-20 m nit sebelum digoreng.
3- Jika menggunakan telur : Gaulkan udang bersama tepung dan daun kari. Kemudian celupkan ke dalam telur dan salutkan dengan oats. Sejukkan terlebih dahulu di dalam peti sejuk.
4- Sediakan minyak dan mentega untuk goreng terendam. Apabila sudah cukup panas, gorenglah udang hingga garing keemasan. Angkat dan toskan.
Hidangkan bersama sos
10 ekor udang bersaiz L (dibersihkan)
2-3 sudu makan tepung goreng KFC atau tepung goreng serbaguna
Sedikit air atau 2 biji telur yang sudah digaul (guna air sahaja)
2 tangkai daun kari
Oats secukupnya
Minyak dan mentega untuk goreng terendam (campur kedua-duanya)
Cara-cara : 1- Satukan udang bersama tepung goreng, daun kari dan air secukupnya. Gaul-gaulkan.
2- Kemudian salutkan dengan oats. Sejukkan sebentar di dalam peti sejuk selama 15-20 m nit sebelum digoreng.
3- Jika menggunakan telur : Gaulkan udang bersama tepung dan daun kari. Kemudian celupkan ke dalam telur dan salutkan dengan oats. Sejukkan terlebih dahulu di dalam peti sejuk.
4- Sediakan minyak dan mentega untuk goreng terendam. Apabila sudah cukup panas, gorenglah udang hingga garing keemasan. Angkat dan toskan.
Hidangkan bersama sos
Post a Comment